top of page

Samtaleterapi

samtaleterapi.jpg

Hva er egentlig samtaleterapi?


Samtaleterapi er en fellesbetegnelse for en rekke ulike behandlingsmetoder. I nyere tid er det utviklet en jungel av ulike terapier som kan benyttes for å hjelpe personer med psykiske vansker. Vanlige betegnelser er forkortelser som CBT, EMDR, ISTDP, MBT, EFT og liknende

For deg som ønsker terapi kan det være betryggende å vite litt om terapimetoden før du starter. Samtidig kan det være forvirrende og for noen overveldende. "Hvilken skal jeg velge?". Hos oss skal du være trygg på at du ikke behøver å bekymre deg for dette. Kom som du er, vi finner sammen ut hvordan vi kan hjelpe deg og terapeuten vil skreddersy sin terapimetode opp mot dine behov og din personlighet.

Om du likevel er nysgjerrig, eller ønsker deg en konkret terapimetode hos oss, så tilbyr våre psykologer i hovedsak Psykodynamisk terapi, EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) og integrativ/eklektisk terapi. Terapimetodene har mye til felles, men er også litt forskjellige. Les mer på nedfallsmenyen om du holder musepekern over "Samtaleterapi".

 

En terapitime er typisk 45minutter, en dobbeltime er 75minutter. Timene foregår på kontoret med en fast psykolog tilstede. I starten av en terapi benytter man litt tid på å bli kjent, forstå din situasjon og dine vansker. Dette er også en viktig tid for deg som klient å bli trygg på din terapeut og ta opp eventuelle bekymringer eller utfordringer du opplever.

 

Det er viktig å være trygg for å kunne få utbytte av samtaleterapi. Etter noen timer blir det ofte tydligere for deg og din psykolog om hva som er dine konkrete utfordringer som dere kan jobbe med. Men hvor lenge skal man gå i terapi?

Hvor lenge bør man gå i terapi?

Det er veldig individuelt hvor lang tid man trenger i terapi for å føle seg bedre. Det kommer ann på hvor store og alvorlige dine plager er, samt ditt ønske og motivasjon for å jobbe med deg selv. Terapi er strevsomt.

 

Et vanlig estimat for korttidsterapi er fra 6-20 timer. Andre har behov for mer langvarig terapi som strekker seg over år. Vi tilbyr begge hos oss i psykolyse.

Hvor ofte bør jeg komme til samtale?
 

I oppstartsfasen av en terapi anbefales det å komme minimum en gang i uken. Etter hvert som terapien er i gang er det flere som kjenner at ukentlige samtaler er en god støtte i hverdagen, mens andre kjenner at det holder med samtaler hver andre uke.

bottom of page